A Jupiter átlép Vízöntőbe (2020.12.19.)

A Jupiterről nekem leginkább a Bőség fogalma jut eszembe. 2019 decemberétől egy éven át Bakban járó Jupiter, furcsa csavart hozott az életünkbe. Míg az elmúlt évtizedek kifelé fókuszáló életmódjában a Bőség jórészt az anyagi jóllét szinonimája volt, addig ennek az évnek a végére eljuthattunk oda, hogy a Bőséget nem odakintre helyezzük, vagy nem kint keressük, hanem főképp bent, mert talán felismertük, hogy az érzelmi biztonságunk épp olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az anyagi. A tavaszi leállás idején végképp volt időnk elmélyülni abban, ‘mink van’, de igazából az egész évben velünk volt az a lecke, hogy, ha csupán a kint elért eredményeinket látjuk, tapasztaljuk, értékeljük, tekintjük mérvadónak, akkor könnyen pánikba eshettünk, hisz épp a kinti struktúrák billentek be, épp az anyagi síkon kelt bizonytalanság, ott, ahol eddig természetesnek vettük, hogy Bőség vesz körül minket.

A kevesebb több

2020 végére, amikor most jegyet vált a Jupiter és Vízöntőbe lép, már valószínűleg sok-sok olyan dolgot is besorolunk a Bőség fogalmába, amit esetleg egy éve nem tettünk volna. A zodiákus jegyei nem véletlenül vannak abban a sorrendben, amiben… Nem volt kihagyható, átugorható a Bak Jupiter tanítása, miszerint, szűkítenünk kell, aminek nyomán egyébként végre meglátjuk a kicsiben is a nagyot, ezzel a felismeréssel tarthatunk tovább 2021-ben…, amikor most 12 hónapig (nagyrészt) a Jupiter a levegős Vízöntő jegyében jár majd.

Az én igazságom, és a másik igazsága

A másik, amit ez évben megtapasztalhattunk, hogy, érdemes bízni az isteni időzítésben, s, hogy Rend van odakint, minden valahogy úgy alakul, ahogy annak lennie kell. Most erősebben kijött (a Jupiter/Plutó/Szaturnusz hármas együttállása miatt), hogy, el kell fogadnunk mások/a másik igazságát, hisz azon nem változtathatunk, s, ha nem illik a miénkbe, akkor nekünk kell váltani, változni. Követni a saját igazságunkat. A változás benne volt a levegőben ez évben, erősen.

“Miért kövessük azt, ami elmúlt?” (M. Bulgakov)

A harmadik, amit nagyon szerettem ebben az évben, és így utólag már olyan egyértelmű, de, amikor benne voltunk, akkor erősen megszenvedhettük (az utózengéi persze még bizonyára velünk), hogy csak az van jelen (energia, irány, célok, megvalósult vágyak, emberek, társak, …) az életünkben, ami a ‘miénk’, amivel dolgunk van. Amivel/akivel nincs, az megmutatta most magát erősen, nem kis bonyodalmakat keltve.

Ezzel párhuzamosan, amivel dolgunk van, a felé elkezdhetett nyílni az út. S így, hogy a Jupiter mellett ott állt a Szaturnusz és Plutó, nagyobb fókusszal, nyomatékkal történt ez meg, mivel élesek voltak a helyzetek, jóval tisztábban láthattunk, nagyobb felismerésekre juthattunk, mint egy ‘szimpla’ évben, amikor az élet menete nincs így kifordulva a tengelyéből. Bedarálódott jó eséllyel, amivel nincs dolgunk, s e mellett, talán már nyílt is a következő ajtó, lehet, annak a küszöbén állunk.

Itt 2020 év végén, már azon aggódnunk tehát nem kell, hogy rosszul döntünk, hogy mibe tegyünk, mivel lehasadt rólunk mindaz, ami már nem kell, ami nincs. Azzal tartunk tovább, ami megmaradt.

A Vízöntő Jupiter abba hív majd minket, hogy, ha lehet, az elkövetkező hónapokban saját egyediségünket megélve, felvállalva, lépjünk a megszokott (vagy merev) gondolkozásmódunkból ki, és egy olyan ‘mindset’-be be, ami új vagy újat hoz.

A Vízöntő jegy a radikális változások jelölője: merjünk megújulni, kísérletezni. Amire helyezzük a fókuszt az elkövetkező időszakban, amibe teszünk, ott lesz a Növekedés, s radikális változás, ezzel ott kel akár a Bőség érzete is.

Advertisement


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s