Újhold Ikrekben (2021.06.10.)

Az élet folyását néha lehetetlen megállítani

(P. Coelho: Az alkimista)

Újhold Ikrekben… mert a változás közepette is biztonságban vagy, s a változás, az arra való (új) képesség(ed) (lehet) a legnagyobb biztonságod.

Avagy az egyetlen állandó, az állandóság a belső erőforrásainkban legyen, hogy azokkal tisztában legyünk, hogyan tudjuk őket használni, s amúgy adjunk teret a változásnak, adjunk engedélyt magunknak a változásra. Merthogy ennek az évnek ebben áll az ereje.

Új módon lépni, új módon látni magunkat, új módon dönteni helyzetekben, új emberekkel találkozni, új, eddig nem tapasztalt élményeket gyűjteni, elsősorban magunkról. Merthogy most mintegy UPGRADE zajlana, ne feledjük az év a Szaturnusz/Jupiter együttállás erős Vízöntő üzeneteivel indult, leld meg egyediséged és vállald fel, ne félj találkozni igaz természeteddel, légy rebellis, és, ahol korlátoztad magad, ismerd fel, és bontsd le, rendezd át a napjaidat, s ezzel az életed.

Tudom, nagy szavak. De ez lebeg a levegőben épp most is, amikor az év egyik legerősebb Újholdja köszönt be ma. Részleges Napfogyatkozással jár ez az Újhold, vagyis a Hold áthalad a Föld és a Nap között, ezáltal részben elfedi a Nap képét a Földön néző számára.

Ma nemcsak a Nap és a Hold fog együttállni, hanem velük együtt szorosan a Merkúr. Plusz, közelükben a Felszálló Holdcsomópont, mindez Ikrekben. Az Ikrek jegyben sorakozó bolygók, ha ennyi személyes bolygó Ikrekben, nagyon hathat az egyéni megéléseinkre, esetleg tapasztaljátok, hogy most sok információ jön le, kissé hektikus, sok a kommunikáció, sok a teendő, sok a hír, sok a gondolat, egyszerre kettő, de akár több dolgunk fut, amiben helyt kell állnunk, amiben esetleg döntést kell hoznunk…

Mivel ezt az Újholdat a Merkúr uralja, velünk az erős merkúri lenyomat, ami egyébként erős helytállást kíván, megdolgoztathat minket, nehezen alszunk esetleg, vagy könnyen idegesek leszünk, vagy, ha az nem is, de pörgünk ezerrel. Az Ikrek hónap ilyen, de most, hogy az Újhold így ér minket ez méginkább velünk. A Merkúr épp hátrál, ha hátrál, fennakadásokat hozhat épp a fenti területeken, ami tovább fokozhatja a sokfelé szakadást.Hogy kezeld? Vegyél elő olyan tevékenységeket, amelyekkel oldasz, pihensz, megnyugszol, sétálj, halgass zenét, vagy csak csukd le olykor a szemed, tedd el olykor a telefont, laptopot, mindent, ami eszköz, ….

Plusz, a Neptun kapcsolódik ezekkel a bolygókkal, s az Újholdba keveredik (amely a Halak jegy 21. fokán új területre ért, új érzetek hoz, új belső felismeréseket, érzékenységet hozhat), egy kvadráttal, olyan, hogy zajlik sokminden, nem tudni mi lesz a végkifejlet, de leállni sem tudunk, mert érezzük ezeknek a heteknek a hívó szavát, hogy változunk, s mindez jó, és mindez értünk.

Hogy kezeld? Ne akarj tudni mindent, főképp azt ne, hogy mi lesz (ebből), csak tedd a dolgodat, mindig arra figyelj, ami előtted, s abba tedd bele magad, épp, ahogy a lelked kívánja. Csak olyanba tégy, amin neked jó. S hogyan tudod ezt meg, hogy mi neked a jó? Ha kapcsolódsz az érzéseiddel.

Épp ezen a napon még, bár már tágan, de ott van kissé a Mars és a Plutó szembenállásának utórezgése, ami, úgy fogalmaznám, POWER STRUGGLE, vagy odakint mással, vagy csupán odabent magunkkal.

Hogy kezeld? Ez a hatalmi játék fontos, mert rávilágít még régi mintáidra, amit még látsz, belátsz, de már hátrahagynál. Engedd őket el, engedd meg, hogy új módon léphess tovább. A félelmek fontosak, rávilágítanak arra, hogy hol van még teendőnk.

Mivel ez az Újhold az Ikrek jegy 20. fokán áll be (30 fok harmadik dekánjában), ez a megvalósítás időszaka, amiben az Újhold egy gyújtópont, kezdőpont. Ahol a születési képletedben van ez az Ikrek 20 fok, ott zajlik most ezerrel ez az áthangolás, átbillenés. Ott van egy RESET, és ez most nem lassú, hanem gyors, csak kapkodjuk a fejünket, annyi esemény. Kinek-milyen a képlete, olyan mértékű a váltás, változás, a sebesség…

Hogy kezeld? Nézz vissza mit tanultál az elmúlt időszakból, írd le. És tudatosan haladj tovább, ne hagyd a megtanultakat veszni.

A részleges Napfogyatkozásban asztrológiailag az az üzenet kel, hogy árnyékokkal zsonglőrködünk. Emiatt feszült, emiatt dráma. Olyan most, jön le sok infó, meglepő hír, részlet, gondolat, ennek ellenére, az most a fontos, hogy épp ebből állj ki tudatosan pillanatokra, és vedd észre, hogy mindeközben, az év eddigi eseményei folytán te átalakultál, és fogsz még, növekedtél, s fogsz még… Hogy mennyit, az attól függ, mennyit mersz.

Ne feledjük pár nap múlva élesül a Szaturnusz-Uránusz kvadrát újra. S most az Uránusz erős, mert a Szaturnusz hátrál, fordulatok, hirtelen események, váltások a levegőben. A Vénusz Rák jegyében most, érzékenységünk magunk felé erős lehet, az öngondoskodás témája, s az, hogy mire van szükségem, mi nekem az érték, mi nekem jó érzelmileg, velünk.

Hogy kezeld? Légy nyitott. Most tényleg átalakíthatsz annyi mindent…

Most bomlik ki belőled az Új Önmagad. Ne a változatlanság, s a régi legyen a biztonságod, hanem hidd el, hogy a változásban is biztonságban vagy. Sőt, az lehet a legnagyobb biztonságod hosszú távon, ha beismered, hogy az élet szakadatlanul, és mindig csak változás, s te ennek erősen része vagy, bármennyire is kapaszkodsz a változatlanságaidba…

Csodás időszak annak, aki változik és változtat…

# Nap/Hold/Merkúr együttállás# Merkúr/Neptun kvadrát# Mars/Plutó szembenállás

Kép: Pinterest (Chad Night 3D sculpture)

12Botond Fehér, Pé Er és további 10 ember1 megosztásTetszikHozzászólásMegosztás

Advertisement


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s