Pozitív asztrológia

Asztrológia, önismeret, élmény…


Skorpió Újhold

Különleges, intenzív, erős, ami most fent az égen.

Skorpió jegy 2. fokán találkozik a Nap, és a Hold, plusz a Vénusz, Skorpióban. Csodás szenvedéyes energia. Arra tökéletes, hogy szenvedélyesen kutassuk, kik vagyunk most, kik már NEM. S kialakítsunk egy mélyebb kapcsolatot magunkkal, illetve másokkal, vagy a nekünk fontos Másikkal.

A szenvedélyt persze egy hajszál választja el a szenvedéstől, ha nem figyelünk. Hiszen a Skorpió energiának is van magasabb oktávja, és alacsony. A magas az, hogy szenvedélyesen kitartunk a számunkra fontos minőségek mellett.

Egy biztos ez a részleges Napfogyatkozás abban erős, hogy a vénuszi témákat piszkálja meg bennünk. Ezek:

szerelem, párkapcsolat

kapcsolódásaink, barátságok, családi kötelékek

úgy általában, ahogy kötődünk máshoz, magunkhoz, és a Másikhoz, akit szeretünk

kreativitásunk

a szépségre való hajlamunk

a feminin elv, a nőiesség, a női részünk megélése, kibontása

pénzügyek, anyagiak

Ha ismered a képleted, akkor nézz rá, hova esik a Skorpió 2. foka, azon az életterületeden lehet nyomás, feszes, ott bukkanhat fel valami új üzenet, ami abba visz, hogy fordulj át abba az újba, amitől még kissé rettegsz. De már nincs megállás, mert félúton vagy A-ból B-be. Értve B-n azt a felállást, azt a jövőt, amit nagyon vágysz. De, ami felé eddig nem mertél kinyúlni.

Azt érezted kevés vagy hozzá.

És akkor most a napokban, figyeljünk a jelekre. Hol érzed azt, hogy megakadtál, fenti témák valamelyikében, de egyértelműen tovább kell lépni, változtatnod kell.

Azzal, hogy a Nap és Hold egymás mellé áll, az kerül reflektorfénybe, hogy milyen új érzelmi felállás kell, ahhoz, hogy a NAP energiáját éld (megmutasd magad), vagy megéld azt, amit igazán akarsz. Most Skorpióban a Nap…., az pedig, ha akarjuk, ha nem a transzformáció, átlényegülés, változás leckéit dobja elénk. Ami kissé paradox persze, mert a Skorpió jegy, mint tudjuk, szilárd, ha lehet, nem mozdul, amíg csak lehet, kapaszkodna a régibe. Csak a régi, már vékonyka, mert változtunk. Nem tart meg.

Emlékeztek? Gyerekkorunkban, fent üldögéltünk a csúszda tetején, és valamelyik vicces barátunk, egyszer csak lökött kicsit a hátunkon, hogy menj. Ott fent is relatíve feszes volt, mert magasan ültünk, és, ha lenéztünk, az még nagyobb rémület volt, amikor meglöktek, akkor pedig nem volt vissza, zúgtunk lefelé, ha akartuk, ha nem.

Kicsit ilyen lehet, főképp azoknak, akiknek Skorpió 2 foka körül van bolygója, vagy nehéz fényszög vetül erre a pontra.

Ez az Újhold mint fentebb írtam, meg van hintve a Skorpió Vénusz energiájával, a Vénusz Skorpióban nem érzi jól magát, túl Marsikus jegy ez neki. Odatársul a Naphoz, Holdhoz, a változás tematikái ezzel a vénuszi leckékre vetül. Tehát, olyan lehet most, hogy valami vénuszi témával, már egy ideje bíbelődsz. ott teli vagy félelemmel, ha félsz, nem mozdulsz, ha nem mozdulsz, beáll egy status quo, de közben igenis elmúlt időszakban sokat változtál, nem akarod veszni hagyni, ami átalakult benned, tehát lépnél tovább, de fogalmad sincs mibe lépsz. Ezért állnál meg újra, de már nem lehet.

Azt lehet most könnyebben levenni, hogy vénuszi témákban,, ld odafent, hol működsz úgy, ami a Skorpió alsó oktávja, vagyis, ott félsz, ott nem voltál őszinte esetleg magaddal, ott nem mertél szembemenni a félelmeiddel, inkább betokozódtál, ott nem mertél változni, holott egyértelműen érezted, kéne. Hol tartottad a kontrollt, csupán csak azért, mert rettegtél, ha elengeded az irányítást, akkor mi lesz. Egy ilyen erős állás, a korlátainkra világít rá. Hol nem vagy hajlandó elengedni a kontrollt, és engedni a vágyadnak, ami mélyen belül ott, csupán csak azért állsz egy helyben, mert baromira félsz.

Aki mélyen és igazán kapcsolódik magával, az nem tud nem fejlődni. Kizárt. Hogy leálljon, az átlényegülés, valaha. Újhold, tehát, kezdet, részleges Napfogyatkozás, s 2022 legpotensebb Újholdja.

A Napfogyatkozás abban segít, hogy elengedjünk olyat, ami akadályoz minket az igaz szándékainkban. Ha Skorpió, akkor a tudattalan működéseink, és a tudatos között billegünk…. Ekkor találkozhatunk az árnyékunkkal, a félelmeinkkel, egyben, a legmélyebb vágyainkkal. Hogy ez utóbbi felé léphessünk, el kell mozdítani 1-2 elemet, ami félelmes lehet. Ez most itt, a következő 6 hónapban bomlik ki. Májusban lesz egy Skorpió Telihold, akkor bomolhat ki teljességében mindaz, ami felé most lépsz/lépnél. De ahhoz lépni kell.

Ez a fenti Skorpió energia merészséget ad, és szenvedélyt ahhoz, hogy képviseljük, ami fontos nekünk. Régi sémák levetése, új szokások felkarolása, magunkért.

Mivel a Vénusz erősen benne ebben az Újholdban a női energia átlényegülése bennünk, is velünk. Régi korlátozó hiedelmek ledobása, Ezzel nyitás. Hogyan érzed magad mint Nő, mi adna hozzá még a női vonzerődhöz, mit palástolsz el magad elől, mit nem vállalsz fel, pedig benned, milyen kapcsolódásra, vágysz, mint Nő? Lépj felé…

Intenzív napok, épp azért, hogy álljunk bele, most már lassan abba (ami mostanra leeshetett nekünk), ami nekünk fontos, bármilyen szokatlanság is követi…

*Skorpió Újhold

*Nap-Vénusz-Hold együttállás Skorpióban

Advertisement


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s