Pozitív asztrológia

Asztrológia, önismeret, élmény…


Ikrek Telihold

Mi van az égen?

Ikrek jegy 16. fokán áll be a Telihold, vagyis a Nap és a Hold szembenállása. A Nap most Nyilasban, a nyitás, az új tapasztalások felé mozdulás, a kaland, a kalandozás, a remény, s a jóérzések terepére navigál minket, s, hogy felismerjük mennyit tanultunk, illetve mennyit tanulunk nap mint nap, ami mindig javunkra válik. mert, ami velünk megesik, az értünk esik meg, értünk pottyan a lábunk elé. Hogy nézzük meg magunkat sok helyzetben, sok kapcsolódásban, sok fényben.

Az Ikrek jegy egyik ismérve, hogy nagyon aktív, hogy agyal, hogy túlgondolja, kigondolja, és lép, elég gyorsan, levegős, mozgékony.

A Mars most Ikrekben épp a jegy 16. fokán, tehát, ő lesz az egyik szereplője ennek a teliholdnak. Ezzel a fenti állással, Mars/Hold együttállás, könnyen kidobhatunk magunkból olyat, ami feszít. érzelmi feszültség, szétszóródó figyelem… Jellemzően, a fókusz az elmúlt hetekben is nehéz volt, sokfelé figyelhettünk. Néha azt érezhettük, hogy annyira lekötik a pici dolgok a figyelmünket, teljesen kicsúszik a kezünkből annak az irányítása, hogy amúgy mi látjuk a víziót is, amit tartani szeretnénk, vagy, ami felé tartunk.

Az Ikrek jegy ura, a Merkúr már Bakban viszont épp, segít abban, hogy a túlagyalás helyett, túlpörgés helyett, vagy mellett, találjuk meg könnyebben a fókuszt.

Azzal, hogy a Nyilas Nap (ami épp a Big Picture-t segít meglátni, .s melynek ura, a Jupiter még mindig szuper erő Halakban) szemben áll a mozgékony, találékony Ikrek Holddal és Marssal, megmozgathat bennünk olyat, amit máskor nem, hogy akkor ezt a két végletet mégis hogyan szeretnénk kezelni. Hogyan szeretnénk tanulni…, kommunikálni, gondolkozni magunkról és a világról…

Közben a két jótevő, a Vénusz és a Jupiter kvadrátban…. A Jupiter a Halak jegy 29. fokán, körbejárta immár az egész zodiákust. Most, zárhatunk egy fejezetet, az elmúlt 11-12 évben körbejártunk egy témát…, alaposan, fájdalmasan, egészben, s, amit megtanultunk, azt vihetjük tovább, egy új fejezetbe, ami majd december 20-án kezdődik, amikor a Jupiter végleg Kosba átlép….

6 bolygó most változó jegyben (Vénusz, Nap, Jupiter, Neptun, Mars, Hold), nekem azt üzeni ez a Telihold, legyek mozgékonyabb, érzelmileg és egyéb téren, ötleteljek, legyek kíváncsi, ne álljak meg, nézzek ár mi hov avihet, ezzel nyitottabb legyek a lehetőségek, a “Bármi megtörténhet, amire még csak nem is mer(t)em gondolni” felé….🙂 Ha jupiteri hatások vannak, akkor a Csoda, mint olyan, lehetősége, igenis ott lebeg ugyanis körülöttünk.

#Ikrek Telihold

#Mars/Hold együttállás

Advertisement


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s