Pozitív asztrológia

Asztrológia, önismeret, élmény…


Rák Telihold

Mi van az égen?
Rák Telihold

Amikor a Hold Rák jegyében kerül szembe a Nappal, ami saját jegye, az mindig egy erősebb Telihold… Merthogy a Telihold intenzitás, de, ha a Nap a földies higgadt, zárkózott Bak jegyében, a Hold pedig a vizes érzelmes, hangulatisággal teli Rák jegyében, akkor az egy erős diskurzus a Nap és Hold között.

Főképp, mert a Merkúr a Nap mellett most szorosan: megfogalmazni, mi fontos nekünk a magunk felé való elköteleződésben, annak felismerése és elismerése, hogy érettebben, a múltból tanulva mi elengedhetetlen számunkra érzelmileg, hogy tartsuk az irányt, s hogy tartsuk mindazt, ami nap mint nap előttünk, s mindazt, amit ambicionálunk a jövőre nézve…

A Merkúr hátrál épp, jöhetnek olyan helyzetek, amikor esetleg ismétlünk, s az ismétlés, hozza magával azt az infót, felismerést, hogy mit kell még átrendeznünk, ahhoz, hogy olyat, ami nem szolgál minket már, s nehéz érzelmeket kelt, ne cipeljünk magunkkal.

Az élet csupa érzelem, mint tudjuk, érzelmeink tartják össze a testet, lelket, szellemet is részben, s érzelmeink adják a struktúrát, a kereteket, az érzelmeink adnak engedélyt, hogy nyissunk, vagy tiltanak le, olykor, hogy védekezően, zárjunk…

Saját érzelmeink elől elzárkózni, hasztalan próbálunk, nem tudunk, ezért, aki okos, az érzelmeit iránytűként használja az életben, hogy lehető legtisztábban kapcsolódhasson magával, s ezzel, majd másokkal is.

A Rák Telihold a gondoskodás és öngondoskodás témáját dobja fel. Hogyan tudnánk még jobban figyelni magunkra, sokszor könnyedén szétszórjuk, mint egy prizma a mások felé a törődést, s nem vesszük észre, hogy magunkra alig marad.

Ha törődünk magunkkal, ha átérezzük, mi nekünk a jó, a biztonságos, érzelmileg, nem fojtjuk el, felvállaljuk, s annak nyomán igyekszünk haladni, az közel visz magunkhoz, az élmény.

Mert nem veszünk el, felvállalt s el nem vállalt érzelmeink tengerében, magunk felé bizonyos elmélyült figyelemmel haladunk, Egy-ben maradunk, ez az érzelmi integritás adja/adhatja meg azt a fókuszt, amivel könnyebben navigálunk majd nap mint nap…

Fotó: M. Kenna

Advertisement


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s