Pozitív asztrológia

Asztrológia, önismeret, élmény…


Mai gondolat


Fény és árnyék, a fényünk és árnyékunk

Mint, ahogy egy portré rajzolása közben az árnyék és fény kezelése adja ki a karaktert, a teret, térbeliséget, s emeli ki a modellt a síkból, úgy az életben is kezelnünk kell az árnyékot, árnyékunkat, és a fényt, fényünket. Értve ez alatt, hogy elfogadni. Ahhoz, hogy megragadjuk az igaz karakterünket, meg kell ragadnunk az árnyékot is, át kell hatolnunk rajta, megérteni, megízlelni, majd, ezzel megérezni egyben mi adja-adhatja nekünk a fényt, mi adja a fényünket. A fény és árnyék konstans játéka az élet. Ez emel minket ki a síkból, ettől lesz emberi. Ettől lesz igaz…

Olykor nehéz szembesülni az árnyékunkkal, értve ez alatt azt, hogy van, amit lehoztunk ide, hogy tanuljunk, és talán már sokadszorra próbáljuk, de mégsem alakul úgy, ahogy szeretnénk, úgy érezzük kevesek vagyunk hozzá. A változáshoz. Ezernyi forgatókönyv pereg le a szemünk előtt, amelyekben nem a lehetőség és a nyitás, hanem a lehetetlen és a bezárkózás a válaszunk.

Az árnyék azért árnyék, mert ténylegesen eljuthatunk olyan lelkiállapotokba, amikor tisztán hisszük, hogy nem vagyunk elegek.

A ‘Nem vagyok elég (jó)’ jórészt gyermekkori élmények hordaléka, ami még mindig részünk, ami velünk maradt, olyan lélekrészünk, amihez még ragaszkodunk, mert megszokott, és komfortos.

Hiszem, hogy csak abban az esetben van esélyünk leválni a múltunkról, a múltról, ha rákapcsolódunk bátran a jelenre, a jelenünkre.

Ha jelen vagyunk, egy idő után lepattannak rólunk a ragaszkodásaink, azok, amelyek nem engednek minket tovább, amelyek leküzdehetetlennek tűnő magas hegyekként magasodtak előttünk.

Egyszerűen azért, mert, aki jelen van, az érez. Aki jelen van, az minden pillanatban beleáll a változásba. Az állandóság neki nem a mozdulatlanság, hanem az állandó elmozdulás, növekedés. Mint, ahogy egy növény, folyamatos transzformációban, ha rásüt a Nap, úgy vagyunk mi is kitalálva.

Advertisement


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s