Bika Újhold

Újholdkor a Hold ugye ‘elsötétül’, majd újjászületik. Kicsit ez a terv velünk is ilyenkor idelent, ilyenkor érdemes új szándékokkal előállni.

A Hold ciklikussága mindig is hatott ránk idelent ugyebár. Van egy viharos Nap- és Holdfogyatkozós időszak mögöttünk, amin átléphetünk most. Mindannak a konklúziójával, amit április eleje óta átéltünk.

A Bika jegy 28. fokán, tehát a jegy legvégén, ami mindig az, mesterévé válhattunk így vagy úgy a jegy minőségeinek. A Bika jegy gyakorlatiassága velünk. Most könnyebb beemelni mindazt, ami biztonságot vagy stabilitást hozhat a napjainkba, az életünkbe. Tisztább, hogy mibe érdemes fektetnünk, mibe nem. Energiát.

Vénuszi jegy, a kreativitásunk, s, hogy azt hogyan használjuk. Könnyebben megláthatjuk azt is, hol vagyunk még labilisak, hol nincs talaj még a lábunk alatt, holott dolgozunk az ügyön, de még zajlik, az átlényegülésünk, aminek alapvetése az, hogy szeressük magunkat, értékeljük magunkat, így hullik el szép lassan mellőlünk az olyan energia, ami lehúz, ami számunkra már értéktelen, amit meghaladtunk.

A Nap és a Hold mindeközben dob egy szextilt a Marsnak, ami a Rák jegy utolsó fokán… Rákban a Mars az érzelmi biztonságunk terén navigált minket az elmúlt hetekben. Itt jöhettek leckék, mintha kötéltánc lenne olykor az élet, tapogatjuk ki, hogy tudjuk tartani úgy az egyensúlyt, hogy odafent maradjunk. De mint a kötéltáncban is, csak mi tudjuk kitapogatni a belső egyensúlyérzékünkkel, mi a szitu, senki nem tud odaállni mellénk ebben és tartani minket odafent.

Vannak olyan időszakok, amikor bátrabbak vagyunk, s könnyebben nekimegyünk a változásnak. Nagy a sodrás. Még ilyen időszakokban is megesik, hogy valaki behoz olyan helyzetet, ami felhoz egy nehéz emléket a múltból, egy erős félelmet, és megijedünk. Csak egy kis mozzanattól is akár. Még, ha az nem is fut abba a helyzetbe, amit annakelőtte megszenvedtünk. Ez olyan mint egy nagy ütés a gyomorba. És padlót fogunk.

Aztán ott lent a padlón, ahogy magunkhoz térünk, rájövünk, hogy nem is az lett a helyzetből, amitől féltünk. Más lett. Azért nem lett ismétlés belőle, mert nem faroltunk ki a helyzetből átrágtuk magunkat a félelmen. A félelmeinkkel való szembenézés olyan mint egy belső tréning, csak nem kell hozzá tréner.

Újholdkor sokszor kiviláglik adott témában mi a következő lépés. Új kezdet energia, 28 naponta…

A Nap és a Hold át is lép aztán most gyorsan Ikrekbe. Felpöröghetnek a dolgok, sokminden egyszerre, … jön az Ikrek hónap…, levegősebb, kreatívabb, új válaszutakkal, új narratívákkal…

*Nap-Hold együttállás
*Nap-Mars szextil
*Hold-Mars szextil

Advertisement


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s